Сегодня мы заново узнаем, что такое окрошка и квас.
OKROCHKA — A Russian soup made from kvass (home-made beer) and vegetables, served cold with quartered hard-boiled eggs, chopped herbs and cucumber, and sour cream. The accompanying garnish may be a salpicon of leftover beef fillet, white chicken meat, pickled tongue and ham, or of diced crayfish tails and salmon.
-- Larousse Gastronomique
Иллюстрации к этой статье нет (а даже если бы и была, мне впадлу сканировать), поэтому вот вам случайная картинка из интернета:

Обращаю внимание, что никакой колбасы и маянезика в настоящую окрошку входить не должно (редиску обычно тоже не советуют). Как советует энциклопедия, лучше попробовать окрошку с раками или с семгой.
А квас — это домашнее пиво с мятой и можжевельником, которое иногда смешивают с чаем, о чем лично я слышу впервые:
KVASS — A Russian beer, made locally from rye and barley must or from soaked and fermented black bread, flavoured with mint or juniper berries. It is brown in color, with a low alcohol content and a bitter-sweet taste. It is sold in the streets of Moscow in summer from the backs of small tankers. Kvass can be drunk either as it is, or mixed with spirits or tea it is also used in cooking, particularly for making soups.
-- Larousse Gastronomique
На сегодня у меня все.