Из сегодняшней передачи вы узнаете, что такое пельмени, и с чем их едят.
PELMIENI — A type of Russian ravioli originating from Siberia, made with noodle dough and stuffed with minced meat, potato purée with cheese, or with chicken. The pelmieni are cooked in boiling salted water and served with melted butter poured over them. Dairy sour cream, or meat juice mixed with lemon juice, can be served separetely.
Картинка из интернета (для тех, кто не знает, как выглядят пельмени):
.jpg)
Ну если с первой частью все понятно (разве что особенно далекие от кулинарии не имеют понятия о равиоли), то вторая часть для многих будет совершенным открытием. Если вы едите пельмени с хлебом и маянезиком, то большей дикости образованный человек себе и представить не может: цивилизованные люди поливают пельмени маслом, а сметану и бульон с лимоном, если уж на то пошло, подают отдельно.
Готов поспорить, что никто из вас не ел пельменей с курицей

VARENIKI — In Russian cooking, a large form of ravioli filled with a mixture of drained curd cheese, butter and beaten eggs, seasoned with pepper and nutmeg, poached in boiling water and served as an entrée with dairy sour cream or melted butter. Lithuanian vareniki are stuffed with chopped cooked beef, onion and suet, bound with a parsley sauce; they are served in the same way as the Russian version.
И то и другое — равиоли, да. Но литовские вареники с говядиной и луком — это ни разу не пельмени. Вот такие дела.
И на сегодня у меня все.